Η κολύμβηση είναι το άθλημα κίνησης στο νερό και αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη φυσική δραστηριότητα.  Το 1896 συμπεριλήφθηκε ως ιδιαίτερο άθλημα στους Ολυμπιακούς αγώνες και ήταν από τα πρώτα αθλήματα που αγωνίστηκαν γυναίκες (Ολυμπιάδα Στοκχόλμης – 1912).

Υπάρχουν τέσσερα στυλ κολύμβησης: το ελεύθερο, το ύπτιο, το πρόσθιο και η πεταλούδα.

Το άθλημα της κολύμβησης είναι ιδανικό για όλες τις ηλικίες και το συστήνουν γιατροί και προπονητές. Σύμφωνα με έρευνες, ξεχωρίζει για τα οφέλη που προσφέρει στη φυσική κατάσταση καθώς και στη γενικότερη υγεία των ασκούμενων και αποτελεί την ιδανική άσκηση για ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα, τραυματισμούς, προβλήματα στις αρθρώσεις.

Η κολύμβηση συμβάλλει:

  • Στην αρμονική ανάπτυξη του σώματος γιατί συμμετέχουν όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος.
  • Στην εκγύμναση της καρδιάς και τη βελτίωση της αερόβιας ικανότητας.
  • Στην ενδυνάμωση και βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας.
  • Στην βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Στην προφύλαξη και πρόληψη από παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης, καθώς και στην αρμονική ανάπτυξη του σκελετού.
  • Στην προφύλαξη από πνιγμό.

Η προπονητική ομάδα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποτελείται από αθλήτριες φοιτήτριες του αγωνίσματος της κολύμβησης και του πόλο. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας, το οποίο σχεδιάστηκε με ολυμπιακές προδιαγραφές και διαθέτει άριστες εγκαταστάσεις.  Οι καταρτισμένες προπονήτριες μας και η παρουσία ναυαγοσώστη διασφαλίζουν την  ασφαλή άρτια διεξαγωγή των μαθημάτων κολύμβησης, με στόχο τη σωστή εκγύμναση και την εκμάθηση κολύμβησης.

 

Επισημαίνεται ότι το αντίτιμο για τη χρήση των χώρων ευεξίας και των δραστηριοτήτων της Ολιστικής Μέριμνας ανέρχεται διμηνιαίως σε:

Δέκα ευρώ (10€) για προπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες.

Είκοσι ευρώ (20 €) για όλο το υπόλοιπο ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου (ερευνητές/τριες, εκπαιδευτικό, εργαστηριακό, διοικητικό προσωπικό, συνεργάτες επιστήμονες/νισσες και ερευνητές/τριες, αποσπασμένοι διοικητικοί κ.λπ.)

Από την καταβολή του ανωτέρω ποσού εξαιρούνται τρεις (3) κατηγορίες ωφελούμενων: (α) οι φοιτητές/τριες που διαμένουν στις εστίες, (β) οι φοιτητές/τριες που δικαιούνται δωρεάν σίτιση και (γ) οι εθελοντές/ντριες στα παρεχόμενα προγράμματα (π.χ. εθελοντές/τριες προπονητές/τριες)

Για την καταβολή του ποσού:

Λογαριασμός τραπέζης 377/54067223 με IBAN: GR61 0110 3770 0000 3775 4067 223 – Εθνική Τράπεζας της Ελλάδος

Αιτιολογία Κατάθεσης: Κολύμβηση Πτολεμαϊδα_Ονοματεπώνυμο