Πολιτισμός

Χορευτική Ομάδα Latin

#uowmlatin

Latin χοροί στην Κοζάνη και στην Φλώρινα!

Η χορευτική ομάδα λάτιν (latin) ασχολείται με πληθώρα χορών που περιλαμβάνει ballroom χορούς (Samba, Cha Cha Cha, Rumba, Paso Doble, Jive, Tango, Waltz κτλ.)  καθώς και social (Salsa, Bachata, Merengue κτλ.) και βεβαια το αργεντίνικο τανγκό. Ως στόχο έχει την γνωριμία με τους παραπάνω χορούς με παράλληλη διοργάνωση σεμιναρίων και events.

Παραδοσιακοί Χοροί

#uowmtraditionaldancing

Ο Χορός είναι μια μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης, είναι ένας τρόπος επικοινωνίας όπου μέσω του σώματος εκφράζονται διάφορα συναισθήματα.

Μία από τις δραστηριότητες που μπορούμε να επιλέξουμε για να ενισχύσουμε τη σωματική μας υγεία και ευεξία είναι ο χορός.

Ο Χορός:

  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου
  • Βοηθάει στον μεταβολισμό
  • Βελτιώνει την ισορροπία και την ευλυγισία μας
  • Ενισχύει τις γνωστικές μας επιδόσεις
  • Μειώνει το άγχος, το στρες και την κατάθλιψη
  • Μέσω της κοινωνικοποίησης ενισχύεται η συναισθηματική μας υγεία και η ψυχική μας ισορροπία.

Υπεύθυνος, Κωνσταντίνου Ιωάννης, yanniskonstantinou@gmail.com

Ποίηση

#uowmpoetry

Ποίηση στη μητρική μου γλώσσα

Η Ομάδα Ανάγνωσης Ποίησης στη μητρική μου γλώσσα δημιουργήθηκε από φοιτήτριες και φοιτητές του ΠΔΜ με μητρική γλώσσα που δεν είναι η ελληνική, αλλά και φοιτήτριες και φοιτητές που η μητρική τους γλώσσα είναι η ελληνική. Στις εκδηλώσεις της ομάδας γίνεται  προσπάθεια να ακουστούν μέσω της ποίησης οι μητρικές γλώσσες των φοιτητριών/φοιτητών του ΠΔΜ, γλώσσες οικείες ή λιγότερο οικείες, γλώσσες με περισσότερους ή λιγότερους φυσικούς ομιλητές. Στόχος μας είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, τόσο την αξία της προάσπισης της µητρικής µας γλώσσας, όσο και τη σημασία του σεβασμού των µητρικών γλωσσών των συνανθρώπων µας.

Γιατί ποίηση; Γιατί σύμφωνα με την UNESCO «Η ποίηση εκφράζει την κοινή μας ανθρωπιά, αποκαλύπτοντας ότι οι άνθρωποι, σ΄ολόκληρο τον κόσμο, μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και συναισθήματα. Η ποίηση είναι ο στυλοβάτης της προφορικής παράδοσης και, μέσα στους αιώνες, κατάφερε να επικοινωνήσει τις εσωτερικές αξίες διαφορετικών πολιτισμών».

Επιστημονικά υπεύθυνη: Σταυρούλα Ταβουλτζίδου, Επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, stavoultzidou@uowm.gr

Πληροφορίες: Αλεξία Αντωνιάδου, aantoniadou@uowm.gr

Θεατρικές Ομάδες

#uowmtheatricalteams

ΑμφιΘέατρο – Θεατρική Ομάδα / Φλώρινα / Καστοριά

Στόχος της θεατρικής ομάδας είναι η πρακτική εκπαίδευση σε βασικές θεατρικές αρχές μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, των αυτοσχεδιασμών και ασκήσεων. Το ανέβασμα της θεατρικής παράστασης πραγματοποιείται στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους. Σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης οι φοιτητές “μυούνται” στην τέχνη από επαγγελματία σκηνοθέτη και λαμβάνουν μέρος  στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης  μοιράζοντας τη φρεσκάδα τους σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Μουσική

#uowmmusicteam

Μουσική Ομάδα

Είναι η ομάδα που “φιλοξενεί” τις μουσικές ανησυχίες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.Άνθρωποι με μεράκι και αγάπη για τη μουσική, ενώνονται με στόχο την προώθηση μουσικών και συγκροτημάτων του Πανεπιστημίου.

Σχετικές Ανακοινώσεις

#Πολιτισμός