Το Σκάκι (Ζατρίκιον) είναι ο βασιλιάς των πνευματικών παιχνιδιών και το αρχαιότερο επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, με τις σύγχρονες παραλλαγές του, χρονολογούμενο από το 500 π.Χ. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότεροι από 20.000 ενεργοί σκακιστές που είναι εγγεγραμμένοι ως αθλητές, στο αθλητικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και δραστηριοποιούνται στους 296 συλλόγους της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Απαντώντας στο ερώτημα, γιατί κάποιος να ασχοληθεί με το Σκάκι;

  1. Γιατί απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους από την ηλικία των 5 ετών έως τα βαθιά γεράματα.
  2. Γιατί δεν απαιτεί ακριβό εξοπλισμό, αφού απαραίτητη είναι μόνο μια σκακιέρα με τα σκακιστικά κομμάτια, πολύ μικρής αξίας και ένα τραπέζι!
  3. Γιατί καλλιεργεί πνευματικές ικανότητες όπως η φαντασία, η αυτοσυγκέντρωση, η αντίληψη, η μνήμη, η διορατικότητα και όλα με αυτά με τον ευγενή συναγωνισμό.
  4. Γιατί ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου, που δεν χρησιμοποιεί ο άνθρωπος στην καθημερινότητά του, αναπτύσσοντας νέους δενδρίτες στους εγκεφαλικούς νευρώνες, αυξάνοντας την ευφυία και προλαμβάνοντας το Alzheimer.
  5. Γιατί είναι ανεξάντλητο. Έχει υπολογιστεί ότι σε μια παρτίδα 40 κινήσεων μπορούν να δημιουργηθούν 10120 διαφορετικές θέσεις!
  6. Γιατί μπορεί να παιχτεί χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, ακόμη και από άτομα με μειωμένη αντίληψη σε αισθητηριακά ερεθίσματα, όπως οι τυφλοί και οι κωφάλαλοι.
  7. Γιατί δεν υπάρχει ο παράγοντας τύχη, αλλά μόνο ο παράγοντας σκέψη και προσωπική επιτυχία.

Το Σκάκι στο Πα.Δυ.Μ. θα διδαχθεί από προπονητές της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας, σε όλες τις έδρες των τμημάτων του πανεπιστημίου και θα δοθεί η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν, να ενταχθούν στην σκακιστική πανεπιστημιακή ομάδα.

 

Επισημαίνεται ότι το αντίτιμο για τη χρήση των χώρων ευεξίας και των δραστηριοτήτων της Ολιστικής Μέριμνας ανέρχεται διμηνιαίως σε:

Δέκα ευρώ (10€) για προπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες.

Είκοσι ευρώ (20 €) για όλο το υπόλοιπο ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου (ερευνητές/τριες, εκπαιδευτικό, εργαστηριακό, διοικητικό προσωπικό, συνεργάτες επιστήμονες/νισσες και ερευνητές/τριες, αποσπασμένοι διοικητικοί κ.λπ.)

Από την καταβολή του ανωτέρω ποσού εξαιρούνται τρεις (3) κατηγορίες ωφελούμενων: (α) οι φοιτητές/τριες που διαμένουν στις εστίες, (β) οι φοιτητές/τριες που δικαιούνται δωρεάν σίτιση και (γ) οι εθελοντές/ντριες στα παρεχόμενα προγράμματα (π.χ. εθελοντές/τριες προπονητές/τριες)

Για την καταβολή του ποσού:

Λογαριασμός τραπέζης 377/54067223 με IBAN: GR61 0110 3770 0000 3775 4067 223 – Εθνική Τράπεζας της Ελλάδος

Αιτιολογία Κατάθεσης:

Σκάκι Κοζάνη_Ονοματεπώνυμο

Σκάκι Πτολεμαϊδα_Ονοματεπώνυμο

Σκάκι Φλώρινα_Ονοματεπώνυμο

Αφήστε ένα σχόλιο