Μετά από πρόσκληση της Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η ομάδα φοιτητών/τριών “ΚΟΖΑΪΝ” υλοποίησε τοιχογραφία σε εξωτερικό χώρο της Φοιτητικής Εστίας των Κοίλων.
Η ολοκλήρωση της τοιχογραφίας πραγματοποιήθηκε ημέρα Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, όπου παράλληλα με τη δράση η Φοιτητική Μέριμνα του ΠΔΜ πρόσφερε στους φοιτητές/τριες της ομάδας κεράσματα. Η Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθ. Άννα Σπύρτου, συνεχάρη τα μέλη της ομάδας και την υπεύθυνη καθηγήτρια για την πρωτοβουλία τους, ευχόμενη το γεγονός αυτό να αποτελέσει εφαλτήριο περισσότερων εθελοντικών και ομαδικών δράσεων. Οι συμμετέχοντες/ουσες φοιτητές/τριες έλαβαν βεβαίωση παροχής εθελοντικού έργου.
Σκοπός της ομάδας είναι η προσφορά εθελοντισμού, η δημιουργία, η απόκτηση εμπειριών, η επαφή και γνωριμία με τους/τις συναδέλφους και συμφοιτητές/τριες, η παραγωγή έργου για να ομορφύνει ο χώρος του Πανεπιστημίου και όχι μόνο. Η ομάδα φοιτητών/τριών “ΚΟΖΑΪΝ” του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων αποτελείται από τους/τις: Σκαρλάτου Αλίκη, Ντελιμπαλτίδου Μαρία, Σαακιάν Νίνα, Ζαγγελίδου Λυδία, Θύμη Αφροδίτη, Χαρέλα Λάζαρο, Ντζουμάνη Αντώνιο, Ράπτη Κωνσταντίνο, Πέρπερα Δήμητρα, Κουιμτσόγλου Ελευθερία, Τζάλια Ευλαμπία, Αναστασιάδη Κωνσταντίνο, Τότολο Νικόλαο, Παπαδοπούλου Ευμορφία, Μπαϊνούζη Βικτωρία, Ρούσι Ιωάννα, Κεχαγιά Αναστάσιο υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κα. Κωνστάντζα Χαδιώ (Ε.ΔΙ.Π. Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων).
Όπως αναφέρουν οι φοιτητές/τριες της ομάδας “ΚΟΖΑΪΝ” και η καθηγήτρια κα. Κωνστάντζα Χαδιώ μέσω αυτής της διαδικασίας, οι φοιτητές/τριες της ομάδας, είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να παράξουν έργο. Η ομάδα, καθιστά μεγάλη τη σημασία του ομαδικού πνεύματος, της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της εθελοντικής προσφοράς, καθώς αυτού του είδους οι δράσεις είναι σημαντικό να απασχολούν τους/τις φοιτητές/τριες, κάνοντας το καλύτερο δυνατό για το Πανεπιστήμιο, αφού αποτελούν κομμάτι αυτού, όπως σημειώνουν οι ίδιοι/ίδιες.
Το σύστημα γραναζιών που παρατηρείται στο κέντρο της σύνθεσης αποτελεί σημείο αναφοράς καθώς αντιπροσωπεύει την έννοια της σύνδεσης μεταξύ των τμημάτων του Πανεπιστημίου και κυρίως των ίδιων των φοιτητών/τριών. Σαφώς όμως αντιπροσωπεύει και τον μηχανικό χαρακτήρα των περισσότερων τμημάτων. Οι μορφές τοποθετημένες γύρω-γύρω χαρακτηρίζουν τους/τις φοιτητές/τριες και τα διάφορα σχήματα που υπάρχουν, το αντικείμενο σπουδών των τμημάτων. Γενικά, το έργο προβάλλει την ένωση, την αλληλεγγύη, τη μάθηση, την φοιτητική διάθεση και ομαδικότητα. Όμως, όπως σε κάθε έργο, ο/η παρατηρητής αντιλαμβάνεται και μεταφράζει με μοναδικό τρόπο τα μηνύματα που δέχεται.
Η ομάδα φοιτητών/τριών “ΚΟΖΑΪΝ”
και η καθηγήτρια κα. Κωνστάντζα Χαδιώ.